1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

duminică, 14 martie 2021

De ce sa apelezi la medicul Concierge?


Pentru că navigarea în sistemul medical e complicată


Concierge Medical înseamnă eficiență maximă în rezolvarea problemelor medicale, prin ghidarea și însoțirea pacientului în sistemul medical, oferind acces la informatii si medici de specialitate. Conceptul de Concierge Medical are la bază o relație mai apropiată între pacient și Doctorul său Concierge (in traducere "care se ocupa de tine si te ghideaza"), și presupune cunoașterea istoricului medical, timp și atenție.

Avem aproximativ 1500 de medici de familie în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate în București, iar fiecare medic de familie are arondați cel puțin 1500 de pacienți, majoritatea au in jur de 3000-3500. Rolul doctorului de familie este acela de a oferi îngrijire integrată, însă din cauza constrângerilor datorate volumului mare de pacienți, a platilor necorespunzatoare și a birocrației, nu mai poate avea eficient si rolul de medic integrator. De aceea, cine poate, face medicina concierge, un model de medicină primară privată eficient, axat mai ales pe atenția către pacient și nevoile sale medicale, care se taxeaza separat ca serviciu suplimentar fata de serviciul de stat.

Si pentru ca medicina concierge se axeaza pe eficienta, adica timp redus si rezultate mai bune, peste 80% din aceste consultații sunt rezolvate cu succes de către doctorii nostri Concierge ONLINE, fără a mai fi necesare vizite către alte specialități medicale.
Pentru ca daca se vrea, se poate
. Asta înseamnă că pacienții au primit un diagnostic, indicații de tratament, iar procesul de urmărire a evoluției pacientului este cu atât mai facil cu cât acestea au loc online, iar medicul acorda atentia cuvenita comunicarii.

 Deci, cum funcționează? Practic, este o formă privată de îngrijire (similară asistenței medicale primare din UK) în care medicii își percep pacienților o taxă de reținere (abonament), pentru a oferi acces complet și imediat la serviciile lor. Medicii care operează în cadrul acestei structuri au un număr mult mai mic de clienți, variind de la 500 la 1000 față de câteva mii într-o practică tradițională.

Nepopularitatea acestui tip de îngrijire se bazează pe percepția greșită că de acest serviciu beneficiază numai medici și patroni bogați, însă costurile crescânde ale asistenței medicale încep să echilibreze diferența dintre planurile de concierge și CAS sau asigurarea privată, făcându-l atrăgător unui grup mai mare de consumatori. De exemplu, medicii din una dintre rețelele mai mari de concierge percep  o taxă anuală de reținere de la 1650 dolari la 1800 euro pe an; în schimb, un plan obișnuit CAS costă până la câteva mii (minim 850euro în România). Pentru unii, accesibilitatea, eficienta si diferența de cost sunt suficiente pentru a lua în considerație această variantă. Oricum plătești în plus peste tot pe unde te duci. Eu sunt medic și DE FIECARE DATĂ am făcut doar jumătate din analize compensate, cele mai ieftine, iar cele mai scumpe a trebuit să le plătesc - ia-te de gât cu ei.. după ce am stat la coadă aproape o oră, zic mersi că am scăpat - e ca la bancă când te duci să-ți dea credit, semnezi orice după ce te-a frecat de ți-au mers fulgii.

Asa că uneori dai un ban da` face.


 

Avantajele medicinii Concierge


În esență, medicina concierge diferă de asistența medicală tradițională prin faptul că nu este îngrijirea omului neapărat bolnav, ci mai ales o îngrijire preventivă. Iar unul dintre cele mai mari avantaje ale modelelor concierge este îngrijirea personalizată.

Deoarece medicii au mai puțini pacienți, ei pot dedica mai mult timp celor pe care îi au. Un volum de muncă mai mic poate însemna, de asemenea, diagnostice și tratamente mai rapide pentru condițiile care amenință viața. Mulți oferă consultații în regim de urgență, în aceeași zi  sau în următoarea zi, vizite la domiciliu,  poate vizite târzii sau devreme dimineața, asistență rapidă de urgență și consultații preventive și analize sau teste de evaluare specializate (cum este CAGE pentru alcoolism, sau MMSE mini mental scale examination) care nu sunt oferite de medici în general și nu sunt suportate de cele mai multe planuri de asigurări.

Dacă medicul dvs. face parte dintr-o rețea concierge, puteți chiar să consultați un alt medic din rețea dacă aveți o urgență în timp ce vă aflați departe de casă.

În ceea ce privește cheltuielile care nu sunt acoperite de taxa de reținere, multe modele de concierge și rețele se coordonează cu furnizorii de asigurări sau de servicii medicale oferind reduceri abonaților lor. Cheltuielile din buzunar (cu excepția comisioanelor dvs. de reținere) se pot califica, de asemenea, pentru rambursarea cheltuielilor flexibile de la furnizorul de asigurări de sănătate privat.

Dezavantajul medicinei concierge


Pe de altă parte, medicina concierge reprezintă în continuare o cheltuială medicală pe care mulți oameni o consideră exagerată sau nu și-o pot permite, mai ales că majoritatea plătesc asigurare medicală obligatoriu în plus față de taxa de reținere plătită la medicul concierge (CAS și alți furnizori de asigurare medicală privată nu acoperă multe proceduri aparținând medicului concierge, cum este de exemplu urgența, second oppinion, explicarea pe larg a unor recomandări sau rezultate medicale). Cu excepția cazului în care asigurarea dvs. este gratuită sau suportată de angajatorul dvs, aceasta este o taxă lunară / anuală de reținere în plus față de prima de asigurare CAS.

În al doilea rând, taxa de reținere nu e acoperită de nicio asigurare, ea insăși constituind un fel de asigurare de sănătate - de vazut daca nu cumva se poate deconta din impozitul pe profit, iar unele companii chiar refuză să lucreze cu medici care percep  taxe de reținere, deoarece consideră că ar încuraja inegalitatea. Cu alte cuvinte, este posibil să aveți dificultăți în reconcilierea asigurării cu preferința dvs. pentru un medic concierge. Acest lucru se întâmplă însă din ce în ce mai rar cu asiguratorii privați care au ânțeles trendul și care trăiesc din circulația banilor mușteriilor lor.

În cele din urmă, taxele de reținere variază foarte mult și tind să fie mai mari în zonele mai scumpe, ca dealtfel orice alte servicii. Dacă locuiți într-una din aceste zone, taxele pentru medicul de concierge pot fi mai mari decât vă puteți permite. Avantajul este însă ca disponibilitatea fiind mai mare, puteți alege un medic din altă zonă.

Ce părere aveți?


În ciuda problemelor potențiale cu medicina concierge, aceasta ar putea fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră? Vă puteți permite, sau este mai ieftin decât celelalte opțiuni de asigurare? Mai ales că întotdeauna dai bani în plus, sume neprevăzute, când afli că e necesar un serviciu care nu e suportat de CAS. Puteți fi, de asemenea, dispus să plătiți un pic mai mult dacă acesul e mai rapid, îngrijirea e personală și preventivă, un lucru foarte important pentru dvs. și pentru situația dvs. de sănătate. In anumite situații mai ales merită să poții să suni, să trimiți prin e-mail sau chiar să comunici direct medicul.

Dacă credeți că ați putea fi interesat de medicina de concierge, scrieți-ne mai jos un mesaj.

Tagged as: Asigurări de sănătate, Asigurări, Stil de viață, medic Concierge


 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:





"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)




         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online