1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

sâmbătă, 10 iulie 2021

Ecografie la Domiciliu Sindrom de Tunel Carpian

Tot patitu-i invatat, iar Sindromul de tunel carpian este destul de frecvent incat sa fie nevoie de diagnostic in situatii cand nu te poti deplasa de acasa. Asa ca diagnosticul si tratamentul sindromului de tunel carpian se poate face si acasa ecografic, neinvaziv sau minim invaziv. 

 

 

 

Ce este sindromul de tunel carpian si cum se manifesta

 

  • inflamatie si umflare a nervului MEDIAN la nivelul incheieturii mainii
  • se manifesta prin durere, parestezii (amorteli, intepaturi) initial la anumite miscari, apoi intermitente cu tendinta la permanentizare, localizate in degetele mainii, de la police pana la jumatatea laterala a inelarului
  • din anamneza aflam despre suprasolicitarea articulatiei mainii (mouse, tastatura, utilizarea unor unelte care produc vibratii, motocultor, vibrator-compactor de mana motorizat, sau dormit in pozitii vicioase, de ex cu mana indoita sub barbie in apneea de somn, SASO)

Chiar daca anamneza ne pune diagnosticul in 99% din cazuri, confirmarea diagnosticului o facem ecografic, prin ecografie musculoscheletala la domiciliu. Vom gasi modificari ecografice la majoritatea pacientilor simptomatici, dar si la o minoritate din cei asimptomatici, ceea ce ne sugereaza ca sindromul de tunel carpian simptomatic este o decompensare a unei suprasolicitari sistematice pe care organismul la un moment dat nu o mai poate tine sub control si apar simptomele. Acest lucru inseamna ca putem trata cu succes inflamatia, dar si ca atunci cand apar simptomele, trebuie sa tratam sindromul de tunel carpian pentru ca deja organismul e depasit de situatie si nu mai poate rezolva singur. 

 

 

Ce se intampla daca neglijezi un sindrom de tunel carpian

 

Asa cum am aratat, Sindromul de tunel carpian trece si de la sine in fazele initiale ale traumei sau suprasolicitarii. Cand episoadele se repeta, umflarea nervului MEDIAN la trecerea lui prin tunelul carpian (retinaculum flexorum - manseta care tine la un loc tendoanele muschilor flexori ai degetelor, care realizeaza cea mai importanta functie motrica a mainii, cea de prindere) determina compresia lui, cu durere, si ulterior in urmatoarele saptamani, atrofia ireversibila a ramurilor distale si a muschilor palmari si digitali. Deci nu e de gluma. In functie de stadiul evolutiv, tratamentul se poate face cu antiinflamatoare administrate oral, injectate local sau prin intervetie chirurgicala, care se poate face si micro-invaziv - endoscopic, cu o incizie de 4mm si reluarea activitatii dupa 4 zile in loc de o luna.

Vedeti pe site filmuletele



Ecografia in sindromul de tunel carpian

 

Ecografia articulara sau musculoscheletala la domiciliu are rol diagnostic cand evidentiaza semnele specifice ale inflamatiei nervului Median, si de ghidaj in timpul procedurilor chirurgicale.

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:





"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)




         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online